مباحث و تئوریهای بسیاری در فشن وجود دارد که افراد فعال در این حوزه، به یادگیری آنها نیاز دارند. تحلیل بصری مد، یکی از این مباحث است. این دانش بخشی از هنرهای تجسمی محسوب میشود، که «تصویر»، یکی از مهمترین رسانههای آن میباشد.
رسانههای تصویری از اهمیت ویژهای در مد برخوردار هستند. طراحان و فعالان فشن از این طریق، مفاهیم مورد نظر خود را به مخاطبان فشن منتقل میکنند. تحلیل و خوانش مفاهیم فشن، تشخیص آثار فاخر، تفکیک آثار ارزشمند از آثار دیگر و رعایت اصول زیباییشناسی بصری در فرآیندهای مد، از مهمترین نتایج تحلیل بصری مد و فشن است.
دانش تحلیل بصری مد، از نیازهای اصلی هنرمندان و طراحان فعال در این حوزه، برای ارائه حرفهایتر آثار خود، خوانش و ادراک صحیح و عمیق تمام دادههای بصری دنیای فشن، کشف پرمایزها و پیامهای لایهبندی شده آثار طراحان و هنرمندان، دریافت و رهگیری روایتهای بصری و همچنین شناخت محتوای مستتر در فرم بصری آثار و خروجیها میباشد. از طرفی، فعالان عرصه هنر و مد، با رعایت کردن این اصول و نکات فنی مربوط به آن در راستای انتقال صحیح مفاهیم آثار خود به نتیجه مطلوب و حرفهای دست مییابند. وجود خلاءهای بزرگ در فرآیند خلق آثار هنری و طراحی و در نتیجه عدم موفقیت هنرمند و طراح در انتقال مفهوم، از پیامدهای عدم توجه به دانش تحلیل بصری مد است.
دانش تحلیل بصری مد، در هر کدام از شاخههای فشن بهصورت گستردهای در جریان است؛ این دانش در تحلیل آثار طراحان و استایلیستهای بزرگ، تحلیل رفتارهای تبلیغاتی برند، زیباییشناسی در فشن، روایتها و روابط در خروجیهای عکاسی مد، ترند شناسی و بهطور کلی هر داده بصری که در فشن وجود دارد، بسط داده میشود.
طراحی کالکشن برای طراحان لباس بر پایه اصول دیزاین، تحلیل آثار طراحان بزرگ، ارائه مفهوم و کانسپت در قالب یکی از خروجیهای فشن، مفهومپردازی در فضای استایلینگ، ایجاد فرمتهای داستان و ناداستان برای پیشبرد موضوعات مرتبط، خلق خروجیهایی سبکمحور و غیره همگی نیازمند دانش تحلیل بصری مد بوده و در صورتی که هنرمند-طراح اطلاعات و آگاهی کافی در این زمینه نداشته باشد، در انجام هر کدام از موارد مذکور به چالشهایی جدی و فنی برخواهد خورد.
تحلیل بصری مد، مجموعهای گسترده از دانشهای زیر است:
- سیر تاریخ هنر و مد
- سبکشناسی
- زیباییشناسی
- اصول و مبانی دیزاین
- مبانی عناصر بصری
- نشانهشناسی و نشانهگذاری
- قصه پردازی و روایتگری
- استایلینگ
- پارادایم و مکانیزم خوانش و تحلیل آثار
- شناخت نسبی از شاخهها و مدیای هنر
از اینرو، وجود بستری برای بکارگیری دانشهای فوق و ایجاد فضایی تحلیلی، خود زمینه خوبی برای کسب تجربه و بالا بردن دانش تحلیل بصری مد است. در جامعه فشن ایران تاکنون بصورت جدی و تخصصی به این موضوع پرداخته نشده است. کمپانی مُدروز توسط کارشناسان و متخصصین توانمند خود، بخشی از فعالیتهایش را در راستای تحلیل بصری مد در قالب ویژهنامهای کوتاه اما مفید برنامهریزی و ساختاربندی نموده است. در این ویژهنامه، تیم مُدروز هر ماه به سراغ یکی از خروجیها و مصداقهای تصویر در حوزه مد و فشن رفته و با پرداخت و تحلیل عمیق، اطلاعات جامع و چندوجهی پیرامون آن مصداق در اختیار مخاطبان خود قرار خواهد داد.
لذا، برای دریافت ویژهنامه Fashion Text از مجموعه مُدروز که بطور اختصاصی به تحلیل بصری مد و فشن میپردازد و همچنین بهمنظور افزایش دانش و ارتقاء سطوح آگاهی در این زمینه، از طریق لینک زیر، اشتراک شمارههای آن را دریافت نمایید.