یوایما ناکازاتو؛ مردی که لباس‌ها را بوم نمایش خاطرات کرد

در روزهای خفقان‌آور دوران کوید-19 جایی که دوری از دیگر، تبدیل به امری اجتناب‌ناپذیر شده بود، برند یوایما ناکازاتو دست به اقدامی بی‌سابقه زد و با راه‌اندازی پروژه «رو در رو»/« چهره به چهره» داستان و خاطرات را به لباس‌ها بازگردادند.

پروژه «رو در رو»

«در نهایت هر لباس منحصربه‌فرد و متفاوت خواهد بود» این همان چیزی است که یوایما ناکازاتو برای آینده بشر متصور است!

یک طراح لباس می‌تواند تنها عامل فراهم کردن یک لباس با کارایی و کیفیت نباشد، بلکه می‌تواند خالق لباسی باشد که حسی غنی از رهایی را به فردی که آن را می‌پوشد القا کند. هدف یوایما ناکازاتو ارائه طرحی است که این مسئله را ممکن بسازد؛ که در عین طراحی لباس نهایی، آزادی بیشتری را هم همراه با آن برای فرد به ارمغان بیاورد. کلمه هارمونی نمادی است از لباس و بشریت در آینده؛ چیزی که ناکازاتو رویای آن را در سر دارد، این اتفاق در مسیری رخ می‌دهد که دو جزء بدن انسان و لباس به هنگام حفظ تعادل، تکامل پیدا کنند.

Yuima Nakazato

یوایما ناکازاتو کیست؟

ناکازاتو در خانواده‌ای هنرمند در توکیو زاده شد، پدر او مجسمه‌ساز و مادرش نقاش بود و همین مسئله باعث برخورد او با هنر مدرن از همان سال‌های کودکی شد. او دوخت لباس را خودآموز یاد گرفت و پس از پایان یافتن دبیرستان به اروپا نقل مکان کرد و سپس وارد دپارتمان مد آکادمی سلطنتی هنرهای زیبای آنتورپ شد. طی سال‌هایی که در آکادمی مشغول به تحصیل بود جوایز متعددی را بدست آورد همچنین او جوان‌ترین ژاپنی بود که از دوره کارشناسی ارشد رشته مد در این آکادمی فارق‌التحصیل شد. وی اولین مجموعه کوتور خود را در سال 2016 ارائه کرد و پس از آن به‌طور مداوم جدیدترین فن‌آوری و مهارت‌ها را در ساخت و پروسه کالکشن‌ها به‌کار برده است.(1)

یوایما ناکازاتو

پروژه «رو در رو»/«چهره به چهره»

پروژه «رو در رو» در هفته آنلاین اوت کوتور، پائیز-زمستان سال 2020-2021 به شکل ویدئو ارائه شد. بیانیه این مجموعه به این صورت بود:

«با وجود بحران فعلی جهانی، جایی که در ملاقات با مردم به شکل فیزیکی محدود شده‌ایم، ما یک پروژه خیریه راه‌اندازی کرده‌ایم که به واسطه آن راه‌های جدیدی را برای ارتباط، تقسیم امید و شجاعت پیشنهاد داده‌ایم؛ این پروژه به شکل آنلاین و دیالوگ ‌محور با بیست و پنج مشتری و پیراهن‌های سفید آن‌ها آغاز شد. پس از آن ما هر بیست و پنج پیراهن را بر اساس داستان و خاطرات هر مشتری برای آن‌ها یه شکل کلی تغییر دادیم و به لباسی کاملا جدید وابسته به داستان‌آن‌ها تبدیل کردیم.»

در پاسخ سوال اینکه این پروژه چگونه انجام گرفت، باید گفت که این برند لباس افراد را دریافت می‌کند و آن‌ها را برای اشخاص بازطراحی و بازسازی می‌کنند، این بازسازی بر اساس داستان، علایق و خاطرات افراد از آن پیراهن صورت می‌گیرد و پس از آن لباس به شکلی کاملا متفاوت به آن‌ها بازگردانده می‌شود. افرادی که لباس جدید را دریافت می‌کنند احساس عمیق و متفاوتی نسبت به آن لباس پیدا می‌کنند.(2)

ناکازاتو که در ابتدا قرار بود پروژه «رو در رو» را برای مدت محدودی در فقط ماه می اجرا کند اما پس از اینکه مورد استقبال قرار گرفت تصمیم گرفت آن را ادامه دهد تا با افراد بیشتری در مناطق مختلف در سراسر جهان ارتباط برقرار کند. این برند در توکیو به صورت آنلاین با جهان تعامل دارد و در پی آن است که این مسئله را گسترش دهد.(3)

پروسه ساخت و ایده‌پردازی بر روی لباس‌ها

لباس‌ها قبل و بعد از آماده‌سازی توسط برند

نمونه‌ لباس طراحی شده در پروژه «رو در رو»

نمونه‌ لباس طراحی شده در پروژه «رو در رو»

کالکشن «زندگی»

قبل از راه‌اندازی پروژه «رو در رو» در بهار تابستان سال 2019، ناکازاتو کالکشنی با مضمون لباس‌هایی که زنده می‌مانند ارائه کرد بود، با کمی تحلیل در رابطه با این کالکشن و حتی باقی کارهای او می‌توان متوجه شد که همه اتفاقاتی که در این برند رخ می‌دهد در امتداد ارزش‌های طراح، یوایما ناکازاتو، می‌باشد. در ادامه به‌صورت مختصر به این کالکشن پرداخته می‌شود.

در این مجموعه برای توجه و گرامی‌داشت پایداری مد سوالی مطرح شده بود:

« چه چیزی باعث می‌شود که بخواهیم لباس‌هایمان را بیشتر نگه داریم؟»

فارغ از حداقل کارایی، اگر لباسی بار معنایی به‌خصوصی برای افراد داشته باشد در نگهداری و حفظ آن بهتر عمل می‌کنند و این همان چیزی است بیش از هر چیز در این مجموعه مورد بحث قرار گرفته است. اینجاست که خاطرات و داستان در رابطه با هر لباس و برای هر فرد متفاوت می‌شود.

این کالکشن داستان هشت فرد را در سنین، ملیت و سبک زندگی مختلف روایت می‌کند. استفاده از پارچه‌های مورد علاقه خود افراد و تبدیل لباس‌ها به لباس‌هایی کاملا جدید طبق پروسه زندگی، خاطرات و داستان افراد. در این کالکشن این مسئله به خوبی دیده می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که این برند از سیستم اختصاصی TYPE_1 برای تولید لباس‌ها بهره می‌برد؛ این سیستم از نخ و سوزن استفاده نمی‌کند، امکان سفارشی دوزی فوری را فراهم می‌کند، قابلیت تعمیر و نوسازی لباس‌ها را نیز دارا است.

 نمونه‌هایی از کالکشن «زندگی»

نقاشی‌های او: داستان زنی که شوهر مرحومش نقاش بود

لباس با طرحی از نقاشی‌‌ و پیراهن‌های‌ همسر زن ساخته شد و در مرحله بعد تبدیل به لباسی برای نوه آ‌ن‌ها شد.

نقاشی‌های او، امی

«نقاشی‌های او»

«نقاشی‌های او»

جاده ابریشم: داستان عکاسی که اشتیاقش را در جاده ابریشم پیدا کرد.

این لباس از طریق پیراهن عکاس و تکه پارچه‌هایی که طی سفرهای متعددش در جاده ابریشم جمع‌آوری نموده، سرهم شده است.(4)

جاده ابریشم، یوکی

«جاده ابریشم»

«جاده ابریشم»

در نهایت در اغلب کارهای ناکازاتو ما به شکل پیوسته حس عاطفی میان انسان‌ و لباس‌‌ را با توجه به خاطرات و علایق فردی شاهد هستیم که آن منحصربه فرد بودن هر لباس برای هر فرد را ملموس‌تر نشان دهد و انگیزه‌ای است در جهت حفظ و نگهداری بیشتر لباس‌ها و پایداری مد!

نویسنده: ثنا صادقی

منابع:

1.n.d. About Yuima Nakazato.Retrieved From

https://www.yuimanakazato.com/about.html

2.2020.YUIMA NAKAZATO Alternative Project Face to Face. Retrieved From

https://youtu.be/pkS1-HDLMMA

3.Nowness. N. 2020. Face to Face. Retrieved From

https://www.nowness.com/topic/documentary/face-to-face-yuima-nakazato-haute-couture

4.2019. Yuima Nakazato Couture Spring/Summer 2019.Retrieved From

https://www.yuimanakazato.com/collection/couture_ss2019.html

5.2021. Face to Face. Retrieved From

https://store.yuimanakazato.com/pages/face-to-face

0 دیدگاه و نظر برای این نوشته موجود است

دیدگاه خود را درباره "یوایما ناکازاتو؛ مردی که لباس‌ها را بوم نمایش خاطرات کرد" بنوسید.