نقش فضای مجازی و تکنولوژی در صنعت مد

17 بهمن, 1402
 / 

 در گذشته صنعت مد تحت سلطه مجلات مد و نمایش‌های مد بود و این موضوع دسترسی را برای عموم مردم به فش سخت می‌کرد؛ اما اکنون به لطف رسانه‌های اجتماعی برندها می‌توانند طرح‌های خود را در عرض چند دقیقه به میلیون‌ها نفر ارائه دهند. همه چیز در مورد حضور رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی است. مردم از سراسر جهان هزارن محتوا را تنها در یک ثانیه به اشتراک می‌گذارند و محدودیت‌های بسیاری از بین رفته‌اند. جامعه عصر دیجیتال با پیشرفت‌های بی‌شمار، فضای جدیدی را برای جمع‌آوری اطلاعات و اشتراک‌گذاری به وجود آورده است. با چنین شرایطی رسانه‌های اجتماعی در مد به عنوان یک ابزار ضروری تلقی می‌شوند. از روندهای ارتقای برند گرفته تا تعامل با مصرف‌کننده، مد و رسانه‌های اجتماعی در هم تنیده شده‌اند. در این مقاله ما به تأثیراتی که فضای مجازی بر مد داشته‌ و اینکه چه چیزهایی در راستای آن به وجود آمده‌اند می‌پردازیم.

تغییر در ارائه‌ها توسط فضای مجازی

وجود پلتفرم‌های مجازی نه تنها دسترسی به برندهای مد را در سطح جهانی تسهیل می‌کند بلکه به طور قابل توجهی بر ترندها و ترجیحات مصرف کنندگان تأثیر می‌گذارد. در واقع پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به اصلی‌ترین پیش‌رونده‌های مد تبدیل شده‌اند. یک روند به عنوان یک ترند در نظر گرفته نمی‌شود مگر اینکه در حوزه رسانه‌های مجازی به اشتراک گذاشته شود.

نمایش مد به صورت مجازی

فناوری به ما امکان می‌دهد تجارب خود را افزایش دهیم و لباس و هنر را به روش‌های کاملاً متفاوتی ارائه دهیم. در اواخر ژوئیه 2020 در هیلسینکی اولین نمایش مد به صورت مجازی به نام دهکده دیجیتال[1] رونمایی شد. در دهکده دیجیتال مدل‌ها برای ایجاد آواتارهایی اسکن شدند سپس توسط طراحانی همچون پاتریک مک داول[2] یا تس وان زالینگ[3] طراحی‌های خود را به صورت دیجیتالی بر تن آن‌ها کردند. ایولین مورا[5] همراه با تیمی متشکل از 200 نفر، دهکده دیجیتال را تنها در چهار ماه ایجاد کرد. مورا معتقد است گذشته از طراحانی چون یوجی یاموموتو[5]، الکساندر مک‌کوئین[6] و کُم دِ گغسون[7] که می‌توانند تنها با یک مدل که این طرف و آن طرف می‌رود نفس‌ها را در سینه حبس کنند، مدل فعلی هفته‌های مد منسوخ شده است و باید از ظرفیت‌های جدید بهره برد.

طرح پاتریک مک داول

طرح تس وان زالینگ

خرده‌فروشان دیجیتالی

. استیتچ فیکس،[8]  برند مد آمریکایی، یک ابزار خودکار برنامه‌ریزی کمد لباس ابداع کرده است که با استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌ها و ثبت خریدهای مشتریان خانم، آن‌ها را با کمد لباس مجازی آشنا می‌کند. این پلتفرم همچنین به خانم‌ها اجازه می‌دهد تا از کمد مجازی خود ظاهری ایجاد کنند که به راحتی در مغازه‌های مختلف می‌توانند آن را تهیه کنند.

ادیتد[9]: یک شرکت مستقر در لندن است که نرم‌افزار تجزیه و تحلیل داده‌های موجود را فراهم می‌کند تا به مشتریان خرده‌‌فروش خود دسترسی فوری به داده‌های کامل بازار را بدهد. این شرکت دفاتری در سراسر جهان از جمله نیویورک و تگزاس دارد و بر بازار پوشاک، لوازم خانگی و بیوتی نظارت دارد. شرکت ادیتد برندهایی مانند تامی هیلفیگر و مارنی را مجذوب خود کرده است.

پلتفرم استیتچ فیکس

امروزه با وجود فضای دیجیتال مشتریان می‌توانند قبل از خرید خود، طرح‌ها را امتحان کنند و برخی برندها به مشتریان این امکان را می‌دهند که طرح‌های دیجیتال را قبل از تولید سفارش دهند.

اینفلوئنسرها

رسانه‌های اجتماعی مسیرهای شغلی جدیدی را در دنیای مد ایجاد کرده‌اند که یکی از آن‌ها اینفلوئنسری است. اینفلوئنسرها که از بطن فضای مجازی به وجود آمدند با فالوورهای عظیم خود، نقش اساسی در شکل‌گیری ترندها دارند. آن‌ها از طریق پست‌ها، استوری‌ها و ویدئوهای خود، طرح‌ها و گرایش‌های مد را تبلیغ می‌کنند و همچنین تعیین می‌کنند که چه چیزهایی ترند هستند و چه چیزهایی در قلمرو مد نیستند. غیرمعمول نیست که افراد مشهور لباس‌ خاصی را بپوشند و بعد از چند روز دقیقاً همان کالا در همه جا فروخته شود. این  به این دلیل است که طرفداران آن‌ها مایل به تکرار سبک آن‌ها هستند و این به یک ابزار قدرتمند برای صنعت مد تبدیل شده است.

کامیلا کوئلهو[10]- اینفلوئنسر معروف برزیلی

خرید آنلاین

رسانه‌های اجتماعی به شدت بر عادات خرید تأثیر گذاشته‌اند. پلتفرم‌های رسانه‌‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب و تیک‌تاک به افراد امکان دسترسی به گرایش‌ها و سبک‌های مختلف مد را داده‌اند. این امر منجر به افزایش خرید آنلاین مد شده‌ است، زیرا مردم دسترسی بیشتری به روند مد دارند و می‌توانند به سرعت و به راحتی خرید کنند.

خرید آنلاین به خاطر سرعت، طرفداران زیادی پیدا کرده

زیبایی واقعی رسانه‌های اجتماعی این است که تعامل در آنجا یک طرفه نیست. این در واقع یک لاین دو طرفه بزرگ است که گفتگوی بین برندهای مد و مصرف‌کنندگان بی‌درنگ اتفاق می‌افتد. تعاملی مدرن برای نظارت دقیق بر مکالمات، پاسخ به موقع و مناسب به پرسش‌های مثبت یا منفی و هدایت روایت در جهت دلخواه به خوبی صورت می‌گیرد. برندها می‌توانند شهرت خود را افزایش دهند و جامعه‌ای متعهد و وفادار ایجاد کنند. به خصوص مدیران خلاق اغلب می‌توانند تصویر برند را بر پایه تعامل‌های پرارزش رسانه‌های اجتماعی هدایت کنند. علاوه بر این با وجود رسانه‌های اجتماعی مد دیگر نیازی به محدود شدن به یک منطقه جغرافیایی ندارد و مردم می‌توانند از هر کجای جهان روند مد را دنبال کنند.

 

نویسنده: فرشته نجفی

دبیر محتوایی وبسایت: غزل وفا

 

 

پانویس:

[1] Digital village    [2] Patrick McDowell    [3] Tess van zalinge    [4] Evelyn mora    [5] Yohji Yamamoto

[6] Alexander McQueen    [7] Comme des Garcons    [8] Stitch fix    [9]  EDITED    [10] Camila Coelho

منابع:

  1. https://cybernews.com/editorial/cyberspace-utopia-is-here-a-fashion-show-in-your-living-room/
  2. https://fashinnovation.nyc/how-social-media-influences-fashion-trends/
  3. https://big4fashion.com/how-does-social-media-affect-fashion-trends
  4. https://techpacker.com/blog/design/top-10-fashion-technology-trends/
  5. https://apparelmagic.com/the-role-of-social-media-in-todays-fashion-business-landscape/

0 دیدگاه و نظر برای این نوشته موجود است

دیدگاه خود را درباره "نقش فضای مجازی و تکنولوژی در صنعت مد" بنوسید.